onsdag 11 april 2007

Bolibompa


Dagens bild har kanske inte så mkt med texten att göra men då han åkte till dagis ville han ha pappas mössa i alla fall. Annars handlar dagens text om Dobidomba (Bolibompa).

Han tittar med på Bolibompa på morgonen, han vaknar allt mellan 5 och 8, vaknar han 5 så ropar han som vanligt "Olli pigg!!!" sen pratar han som få då han kommer och lägger sig mellan oss. Efter det så förväntar han sig att det ska finnas bra tv-program på tv:n och blir sur om det inte finns det. Mamma och Pappa försöker att sova under tiden men finns det inget på tv:n så går inte det. Vardagar så börjar Bolibompa 6:30 så orkar vi stå ut tills dess så sover vi medans han tittar på det, med alla kuddar bakom ryggen som han läggar till själv.

Han sjunger ofta med i intro-musiken men han sjunger bara "Dobidomba, dobidomba, dobidomba". Sen då han ser Bolibomba-draken så skriker han" Dodidompa-daken!!!".

I Bolibompa har de ett moment som heter hjulet. Det är ett hjul de snurrar med 4-5 bilder på. Beroende på vad hjulet stannar på så får barnen antingen gissa vilket djur de härmar eller vilken bild de målar osv. Men där finns även lådan, där så tar de fram ett antal saker på ett bord sen tittar kameran bort, sen då de tittar igen så har de tagit bort en sak som barnen ska gissa vilken det är. Hela grejjen med hjulet presenteras med fanfarer och stjärn-glans så han har börjar bli lite fanatisk i det. Så fort han hör att det kommer så skriker han "Uuuleet!!!!", sen då de börjar snurra så ropar han än mer "Lådan, lådan, lådan!!!!" även om det nu inte stanna på lådan.

På dagarna så går han omkring med sin barnvagn fylld med kökssaker (gafflar, kastruller och annat) och säger att det är lådan. Ibland tar han upp några saker och frågar "Va borta???", sen håller han sakerna framför sig och ropar sen "Dom!!!". Så han har fattat grejjen...på nåt sätt...

Inga kommentarer: